"A keleti piacok bővülésével nagyon sok beszállítói lehetőség nyílik meg a magyar vállalkozások előtt" - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Kaposváron. Parragh László szerint "elsősorban Oroszországban, illetve napjaink feltörekvő piacain: Kínában, Indiában, Törökországban és az arab országokban lehet keresnivalója a hazai cégeknek."

A korábbi uniós ciklus támogatásai ugyanakkor elfogytak, az újabbakra pedig még legalább 4-5 hónapot kell várni. Ennek ellenére a kormány saját forrásból 150 milliárd forintnyi keretet meghirdetett, amelynek egyharmada a vállalkozásokat hozhatja helyzetbe.

Kovács Zoltán, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség fejlesztési igazgatója: "slágertémának számít a vállalkozások eszközbeszerzése és óriási az érdeklődés a kis- , illetve középvállakozások piacra jutását segítő pályázat iránt is."

Ezekre a támogatásokra év végéig lehet pályázni. Mértékük 50 százalékos, de a korábbi gyakorlattal ellentétben már előre le lehet hívni ezt a pénzt, a saját erőt ezt követően is előteremthetik a vállalkozások.

A megyei kamara elnöke, Varga József ismét felhívta a vállalkozók figyelmét arra, hogy a pályázati kiírások érdekében egy felmérést végeznek a cégek között arról, hogy mit akarnak fejleszteni a következő években. A kérdőíveket már kiküldték és várják a visszajelzéseket.

Címkék: iparkamara, cég, SKIK, kereskedelem, támogat, fejleszt, vállalkozás, pályázat, gazdaság