Ahogy azt a fejlesztési tárca korábban is jelezte, a technikai hiba miatt senki nem eshet el a pályázati lehetőségtől. Az eddig beérkezett hűtőgépcsere- és fűtéskorszerűsítési pályázatok érvényesnek minősülnek, ismételt benyújtásukra nincs szükség.

A minisztérium felhívja a pályázók figyelmét arra, hogy a beruházások a tényleges pályázati benyújtás előtt nem kezdhetőek meg. Megkezdett beruházáshoz a hatályos jogszabályok alapján nem adható vissza nem térítendő támogatás.

A Háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje alprogramra Somogyban a nyugdíjasok, illetve nagycsaládosok esetében: 2014. november 17-től, további magánszemélyek esetében: 2014. november 19-től pályázhatnak.

A Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogram pályázatait  Somogyban december 6-tól lehet benyújtani.

A Homlokzati Nyílászárócsere alprogram pályázatait Somogyban december 11-től nyújthatják be.

A lakossági energiahatékonysági pályázatok célja, hogy a családok rezsiköltségei tovább csökkenjenek. E cél érdekében a kormány összesen 2,72 milliárd forinttal támogatja a nagyobb energiahatékonyságot eredményező lakossági beruházásokat. A pályázók több tíz- vagy akár több százezer forintos támogatást is kaphatnak az elavult kazánok, hűtő- és fagyasztógépek, homlokzati nyílászárók cseréjéhez. 

Címkék: hűtő, kazán, pályázat, gazdaság