Több lakásos apartmanházat építenek Balatonbogláron. 4 épületben 76 lakást alakítanak ki. A munkákkal csak jövő nyárra végeznek, de már most több lakást eladtak. Az OTP Ingatlanpont idei értékeléséből kiderül, ebben az évben ezekre az új ingatlanokra a legnagyobb a kereslet.     

Talán annál is inkább, mivel a déli parton alig van nagyobb ingatlanberuházás. Siófokon a 2-4 éves újszerű apartmanokat vásárolják. Négyzetméterüket 300-400 ezer forintért is el lehet adni.

Az északi parton, Balatonfüreden azonban másfél millió forintot is elkérhetnek egy-egy négyzetméterért, ha az a városközpontban van, a tó partján.


Az új építkezések azonban csak egy kis szeletét jelentik a balatoni ingatlanpiacnak. Az eladó házak és lakások többsége régebbi építésű. Ezeken nem egyszerű túladni.

Jáhni Tamás, az OTP Ingatlanpont szakértője azt mondja: "vagy roppant közel kell, hogy legyen az ingatlan magához, a magyar tengerhez, vagy pedig panorámát kell tudnia nyújtania! Azoknak az ingatlanoknak pedig, ahol a nettó lakótér 140-160 négyzetméternél is nagyobb, kifejezetten nehéz az értékesítése."

A Balaton-parti hazai ingatlan vásárlók nagy részben Budapestiek, vagy Kelet-magyarországiak, de ismét egyre több a külföldi vevő is a tó környékén.

Címkék: apartman, ingatlan, építkezés, Balaton, gazdaság