Ingyenes kerékpár-szállítási lehetőséget ajánl a Balatonfenyvesi kisvasúton a MÁV-START - írta tájékoztató levelében a vasúttársaság sajtószolgálata.

A cég az „Őszi Nyitott Balaton” elnevezésű kezdeményezéshez kapcsolódóan hirdeti meg akcióját. A kedvezmény október 17-19., valamint október 22. és november 2. között érvényes.

A csodálatos őszi színekben pompázó Nagyberek növény- és állatvilágának vonatos-kerékpáros felfedezéséhez ajánlja a kedvezményt a vasúttársaság. Díjmentes kerékpárjegy váltása mellett, személyenként egy darab kerékpár szállítható – akár tandem is –, a kedvezmény igénybevételéhez az utasnak rendelkeznie kell a viszonylatra érvényes menetjeggyel, és utazásra jogosító okmánnyal. Speciális igény, például utánfutós kerékpár szállítása esetén is egy utasnak csak egy kerékpárjegynek megfelelő díjmentesség jár.

Az akció időszakában érvényes menetrend szerint a kisvasút járatain korlátozott a kerékpárszállító kapacitás, de igény esetén kerékpárszállító kocsi üzembe állításával bővíthető. Több személyes, illetve csoportos igénybevétel esetén a +36 85 361 831 telefonszámon szükséges egyeztetni a vasúttársaság munkatársával. Vonatonként a kerékpárszállító kocsi üzembe állításával is maximum 16-18 kerékpár elhelyezésére van lehetőség.

Címkék: szállítás, díjmentes, ingyenes, Balatonfenyves, kisvasút, kerékpár, gazdaság