Az egyik siófoki üzemet is útba ejtették, ahol almalevet és pürét is gyártanak.A gyár nem véletlenül volt az egyik állomása a Coop Rallynak.

- Mi is büszkék vagyunk, hogy ők a partnereink, nagyon egészségtudatos, jó termékkörről beszélünk, mindenképp belefért abba a koncepcióba, amit mi a szakmai programban célként tűztünk ki, hogy a minőségi magyar termékekért kívánunk valamit közösen tenni - mondta Mersich Mátyás, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági tagja.

A csaknem 40 éve működő vállalat évente 40 millió liter gyümölcslevet állít elő.Idén 500 őstermelő 13 ezer tonna gyümölcsét dolgozzák fel.

- A Sióban nincs tartósítószer, semennyi, semelyik termékben, sem a papírdobozosban, sem a zacskósban, már, amikor feldolgozzuk a gyümölcsöt, amikor a héja és a magja el van távolítva, gyakorlatilag püré készül belőle, utána kap egy pillanat hőkezelést és egy légmentes aszeptikus zsákban tároljuk - tette hozzá Barna János, a Sió-Eckes Kft. kereskedelmi igazgatója.

Így akár két évig is eláll tartósítószermentesen a feldolgozott gyümölcs. Bevételük csaknem 20%-át is minden évben termék és műszaki fejlesztésre fordítják. Az üzem csaknem 200 embernek ad munkát Siófokon. A város polgármestere szerint példamutató a vállalat társadalmi szerepvállalása.

- A magyar földön dolgozó gazdákat támogatja nem csak a rendezvényüket támogatja, hanem felvásárolja a terméküket hosszú távon korrekt áron, bármilyen időjárás van, nem használja ki, hogy akár kényszerértékesítésbe vannak a gazdák - válaszolta Balázs Árpád, Siófok polgármestere.

A 80 csapat Siófok után Veszprém felé vette az irányt. Szombaton pedig Sárváron zárult a 9. Coop Rally.

Címkék: rally, coop, 2014, gazdaság