Az adóhatóság szerint viszont az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy érdemes volt átállni az új rendszerre, mert sokkal több adóbevétel érkezett, mint korábban.

A kiskereskedők egy része korábban támogatást kapott az online kasszákhoz.

NAV Somogy Megyei Adóigazgatóságának tájékoztatása szerint Somogyban 4709 ilyen működik napjainkban.

Lapinformációk szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium elágedett a kiskereskedelmi átállással. A tárca úgy számol, hogy az adóelkerüléssel korábban leginkább érintett területek kereskedői az idei első fél évben majdnem egyharmadával több áfát vallottak be, mint tavaly ilyenkor. Ez országosan nagyjából 17 milliárd forintot jelent."

A sajtóhírek szerint online kassza kerülhet a taxióra helyére is. Ennek a cseréje azonban nemcsak drága, de technikailag is kérdéses. A berendezésnek ugyanis elvileg online kapcsolatban kell lennie az adóhatóság szerverével. A taxisok azonban csak mobilinternetben gondolkodhatnak.

Gulyás Péter, a Kapos Taxi munkatársa azt mondta: úgy látják a környéken nem mindenhol megfelelő a lefedettség, ez pedig újabb kérdéseket vet fel ...

A Központi Statisztikai Hivatal  nyilvántartása szerint a tervezett intézkedés országosan majdnem százezer szolgáltató céget és vállalkozót érint.

Címkék: műköröm, fodrász, kassza, pénztárgép, taxi, online, gazdaság