Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter mai sajtótájékoztatóján elmondta, a dinnyetermesztés az országban mintegy 10 ezer családnak nyújt megélhetést. A magyar görögdinnyét nemcsak bel-, hanem külföldön is keresik a vásárlók, a megtermelt dinnye 40-50 százalékát külföldön adják el.

A miniszter a magyar görögdinnye promócióját elindító rendezvényen arra kérte az embereket, hogy minél több magyar dinnyét fogyasszanak, mert ez a szántóföldi gyümölcs nemcsak nagyon jó minőségű, hanem egészséges és vitaminokban gazdag.

null

Mártonffy Béla, a Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeb) elnöke elmondta, az idén bőven lesz görögdinnye az országban. A belső fogyasztás az elmúlt évek promóciós akcióinak hatására mintegy 20 százalékkal nőtt. A dinnye minősége jó, és várhatóan magyar görögdinnye kerül majd több európai ország fogyasztóinak asztalára az idén júliusban, augusztusban és szeptemberben.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója közölte: az üzletlánchoz a hétvégén érkezett meg az első nagyobb magyar görögdinnye-szállítmány. Ennek köszönhetően megkezdődik a magyar görögdinnye idei szezonja az üzletekben. Az áruházlánc vállalja, hogy innentől kezdve kizárólag magyar görögdinnyét vásárol és forgalmaz - jelentette ki.

Címkék: szezon, dinnye, magyar, gazdaság