A drága gyümölcsöt az idei szezon első napján Japánban, Isikava prefektúrában árverezték el. A 800 grammos fürtön 30 piros szőlőszem pompázik, így egy szem szőlő átszámítva 41 ezer forintjába került a vevőnek, egy esküvőszervezőnek. A pompás szőlőszemek átmérője eléri a három centimétert is. Az aranyéval vetekedő árat egy Isikava kormányzóságban kifejlesztett és csak ott termesztett Ruby Roman szőlőfajtáért adták - írja az MTI.

Az idei első termés legszebb példányát esküvőkön szolgálják fel egy kanazavai rendezvényteremben, a kormányzóság középső részén. A terem tulajdonosa azt mondta az NHK japán köztévében, hogy bár a vártnál többe került neki a gyümölcs, azt szeretné, hogy megkóstolása emlékezetes élmény maradjon a jegyespárok számára.

Képünk illusztráció, azonban a milliós gyümölcs is kb. ehhez hasonlóan nézhetett ki.
Képünk illusztráció, azonban a milliós gyümölcs is kb. ehhez hasonlóan nézhetett ki.

A szombati aukción mintegy harminc szőlőfürtöt árvereztek el, a szezon egészében 16 ezer fürt eladásával számolnak Isikavában. A prefektúrában 2008 óta termesztik a Ruby Romant, amelyből az első fürt annak idején 100 ezer jenért (223 ezer forint) kelt el.

Japánban szokás prémium minőségű gyümölcsöt, például dinnyét ajándékozni, és a nagy gonddal termesztett gyümölcsfélék elsőnek beérő és kiváló minőségű példányai gyakran kelnek el csillagászati áron.

Címkék: vörös, szőlő, japán, gazdaság