Tavaly tavasszal a húsüzem csontozójában írták alá azt a szerződést, amely tulajdonképpen megmentette a céget. A polgármester akkor azt mondta: kilencszáz család megélhetése volt a tét, ezért döntött így a város.

A húsüzemben ma is félezer ember dolgozik és majdnem ennyi a beszállítók, illetve más, a Kométával kapcsolatban álló vállalkozók száma.

- A tőkeemelésnek köszönhetően ugye stabilizáltuk a piacainkat, mind az export, mind a belföldi piac. Az exportpiacokon több, mint 20 országban vagyunk jelen, sok új, több új piacra is sikerült bejutnunk - mondta Hollósy Tibor, a Kométa 99 Zrt. ügyvezető-helyettese.

A cég vezetése a külpiaci bővülés mellett leginkább arra büszke, hogy Magyarországon is egyre többen keresik tudatosan a kaposvári húsüzem termékeit.A nagyobb forgalom persze a korábbinál több alapanyagot és több élőmunkát is igényel.

- Ennek kollégáim és én is nagyon örülünk: az utóbbi időben, most így megszaporodott a munka és próbálunk minden megrendelést teljesíteni a piacon és minél több terméket beszállítani a megrendelőknek - tudtuk meg Keizer Krisztiántól.

Információink szerint Kaposvár egyik legnagyobb élelmiszerelőállítója a várhatóan az ősszel induló "Kaposvár Kincse" védjegyrendszerhez is csatlakozni fog.

Címkék: befektetés, kométa, kaposvár, gazdaság