A régió takarékszövetkezeti múltú kereskedelmi bankja 36 fiókjával a térség legaktívabb pénzintézete.

Igal a régió egyik kiemelt turisztikai, gyógyfürdő városa. A DDB Bank ezzel a fejlesztésével, a négy munkatársat foglalkoztató modern bankfiókkal megkönnyíti a lakosság, a vállalkozók, az önkormányzatok és az ide látogatók pénzügyeinek intézését.

Illés András, a DDB Bank elnöke szerint a bank hitelezési politikájában stratégiai fontosságú a vállalkozások, önkormányzatok fejlesztéseinek, beruházásainak hitelezése, készek a projektek befogadására, ami a régió fejlődése, vonzerejének növelése szempontjából létfontosságú.

A DDB Bank jogelődje, a Dél-Dunántúli Takarék Szövetkezeti Hitelintézet 2013-ban jött létre a Nagybajom és Vidéke, valamint a Drávamenti Takarékszövetkezet egyesüléséből. 2014-ben történt meg az Magyar Nemzeti Bank engedélye alapján a banki átalakulás (Zrt), amely további lehetőségeket jelent a szervezet számára. A fiókok Somogy megyét fedik le meglehetősen sűrűn, így ebben a térségben az egyik legaktívabb szereplő, legtöbb értékesítési ponttal rendelkezik a piacon.


A Bank aktív hitelezési tevékenységet folytat, támogatva ezzel a régió, a vidék gazdasági fejlődését: hitelállománya a legutóbbi lezárt évben közel 17%-kal nőtt, szemben a bankrendszer egészére jellemző zsugorodással. Az év folyamán kihelyezett hitelek állománya megközelítette az 5 milliárd forintot, amelynek mintegy fele a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjához kapcsolódó kihelyezés.

A hitelállomány mintegy háromnegyedét a társas és egyéni vállalkozói szektor, egynegyedét a lakossági hitelek teszik ki és a növekedés is alapvetően a vállalkozói hiteleknek volt köszönhető.

A Bank mérlegfőösszege a tavaly év végi állapot szerint 37 milliárd forint, betétállománya 27 milliárd forint, adózás előtti eredménye 107 millió forint volt. A központ és a 36 fiók összesen 124 főnek ad munkát, míg a hitelezett ügyfelek száma valamivel 5500 fölötti. A Bank vállalati ügyfélszáma közel 3 ezer, lakossági ügyfeleinek száma meghaladja a 20 ezret és hatvan feletti a számlavezetett önkormányzatok száma.


A DDB az első hazai regionális bankcsoport tagja. A csoport földrajzi lefedettsége alapvetően három régióra terjed ki: Észak- és Kelet- Magyarország, Dél-Dunántúl, illetve a középső régió.

A bankcsoport tagjai:

°    ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank Zrt.
°    Dél-Dunántúli Takarék Bank Zrt.
°    BUDA Regionális Bank Zrt.
°    DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt.

Erőteljesen átrendeződött a hazai bankszektor, amelyben előtérbe kerülhet a hazai kis- és középbanki szektor, amelynek az első hazai regionális bankcsoport mérete alapján meghatározó szereplője.

A bankcsoport tagjai számára 2014. az ügyfélbázis szélesítésének az éve, amely megalapozza a további növekedést. Ebben jelentős szerepe lehet a MNB által indított Növekedési Hitelprogramnak is.

Címkék: DDB, fiók, takarék, Igal, fürdő, bank, gazdaság