Ahogy beköszönt a jó idő egyre többen látogatnak ki a kaposvári fürdőbe. Tavaly például 200 ezren fordultak meg itt. A forgalom növekedéséhez a Szép kártya is hozzájárult. 2012-ben a látogatók 6 %-ka volt Szép-kártyás, tavaly pedig ez a szám már a duplájára nőtt.

- Ez nagyon nagy emelkedést okozott rögtön, hiszen azóta már a duplájára 12 %-ra emelkedett ez a szám. Az idei évben is annak ellenére, hogy még csak májust írunk ez a 12 %, ez a 13 felé tart - mondta Szabó-Löffler Zita, a Kaposvári Fürdő ügyvezetője.

A hotelek forgalmát is jócskán növelte a Szép-kártya.

- A Sefag Zrt. által üzemeltetett turisztikai szálláshelyeken egyre többen veszik igénybe a Szép-kártyás fizetési lehetőséget, ezek jelentősen növelték a cég bevételeit. A hotelben a vendéglátás és egyéb wellness szolgáltatásokat is ki lehet ennek segítségével fizetni - tette hozzá Hábetler András, a Hotel Kardosfa szállodavezető-helyettese.

Évről-évre egyre többen fordulnak meg Kaposváron. A turisták nagy része belföldről érkezik.

- A tavalyi évben például 32 %-kal nőtt a vendégéjszakák száma, ami egy nagyon nagyon szép eredmény, tehát kirívó a helyi turizmusban. A tapasztalatok szerint Budapestről érkeznek a turisták jobbára és Székesfehérvár környékéről, tehát a Dunántúlról - válaszolta Mayerné Bocska Ágnes, a Kaposvári Tourinform Iroda, vezetője.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az elmúlt hétvégén Siófokon elmondta: idén januárban és februárban már 14 %-kal több vendég kereste fel a vendéglátó helyeket és 12 %-kal több éjszakát töltöttek el az emberek, mint korábban. A turisták nagy része pedig belföldi vendég.

- A szállásdíj bevételek is dinamikusan emelkedtek 17 %-kal, és ezen belül 20 %-kal nőtt a belföldi turizmusból származó bevételünk. Vagyis az a trend kezd kirajzolódni, és folytatódni, ami az elmúlt években jellemző volt, hogy egyre több ember érzi úgy, hogy érdemes belföldön eltölteni a szabadságát, a pihenését - mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter.

A belföldi vendégek egyébként idén áprilisban 1,2 milliárd forint értékben fizettek Szép-kártyával, ez 50 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Címkék: belföldi, turizmus, somogy, gazdaság