2008-ban 66 milliárd-, a múlt év végén 76 milliárd forintnyi tulajdont birtokolt a város.

A válság időszakában kezdődött el a város eddigi legnagyobb, 12 milliárd forint értékű fejlesztési programja. Az elmúlt hat évben megépült egyebek mellett az Együd Árpád Kulturális Központ, elkészült a belváros rehabilitációja, valamint a Szivárvány Kultúrpalota, a piac, a fürdő és a biogázvezeték.

A gyarapodás része még, hogy jelentős részesedést szerzett az önkormányzat a közszolgáltató cégekben, illetve a Kométában, s tulajdonosa a városfejlesztési kft-nek. Ezek összességében több mint 4 milliárd forintot tesznek ki.

Szita Károly, polgármester a KaposPontnak így nyilatkozott: "E tekintetben a kaposváriak kérését hajtottuk végre. Nem állunk le, idén is tovább folytatódik a város közösségének a vagyon gyarapodása; többek között a közszolgáltatások tulajdonszerzésében és az ingatlanok megvásárlásában."

A város ugyanis elhatározta, hogy megvásárolja a kéményseprést, ezzel biztosítva a zavartalan közszolgáltatást a megyeszékhelyen. Növelni akarja részesedését a temetkezésben is, oly mértékben, hogy jelentősen csökkentse a temetési költségeket.

Gyarapítják az ingatlanvagyont is. A Csokonai Fogadót 129 millió forintért, 5 éves részletre vásárolja meg az önkormányzat.

A Nostrát az eredeti 160 millió forint helyett, 1,2 millió forintért vette meg, s most lehetősége nyílik végre a városnak ott is rendet tenni.

A volt MÁV internátus épületét pedig a nyár folyamán az állam átadja Kaposvárnak.

Címkék: vagyon, milliárd, ingatlan, fejleszt, Kaposvár, gazdaság