Nem volt szerencséje az egyik fiatal lánynak. Jegy nélkül szállt fel a vonatra, ezért több ezer forintos büntetést kapott.

Egy másik férfi olyan jegyet vásárolt, amire van kedvezménye. Korábban azonban bliccelt és 10 ezer forintja bánta.

- Igen blicceltem. Egyszer jöttünk haza a Balatonról és olyan kedvezményt vettem igénybe, amire nem voltam jogosult, aztán azt hittem, hogy átférek az ellenőrzésen, hát tévedtem.

A MÁV-nál áprilisban fokozottan ellenőrzik a vonatokat. A somogyi vonalon az átlagosnál tízzel több kalauz dolgozik, hogy kiszűrje a csalókat. A bliccelők ugyanis jelentős bevételkiesést okoznak a MÁV-nak.

- Évente nagyjából több milliárd forintos bevétel kiesést okoz a vasúttársaságnak a bliccelés jelensége. 03:49-03:57 Somogy megyét tekintve elsősorban a balatoni vasútvonalon jellemző a bliccelés - tette hozzá Szabó Anett, a MÁV szóvivője.

Van, aki szerint nem véletlen az, hogy ilyen sokan nem vesznek jegyet.

- A sok fiatal nem csoda, hogy bliccel, soktól megvonják a támogatást, nincs segítségük, mást nem tudok erről mondani csak ennyit, én nagyon sajnálom ezt a sok fiatalt, akik így jártak - mondta Csapó Tiborné.

A kiemelt ellenőrzésekre egész áprilisban lehet számítani. A tervek szerint idén még lesz hasonló akciója a vasúttársaságnak.

Címkék: büntetés, bliccelők, máv, gazdaság