Már nagy a forgalom a kaposvári gumiszervizben. A jó időben folyamatosan érkeznek az autósok, hogy a téli abroncsokat nyárira cseréltessék.

A téli abroncs ugyanis nincs annyira megbordázva, hogy a száraz úton is nagy tempós haladásnál is igazán határozottan tapadjon az úthoz.
Ezért is fontos, hogy amikor beköszönt a tavaszi idő megfelelően tapadjanak a gumik.

null

- A téli gumik jóval lágyabbra vannak gyártva, hogy a hideg időjárásban is puhák maradjanak, jobban tapadjanak az úton és mivel most már ilyen 20-30 fokos az aszfalt ebben az időjárásban, nagyon felpuhulnak a fékút megnő, a kanyar stabilitás is kicsit veszít az értékéből - mondta a Nagy-I Bt.tulajdonosa, Nagy István.

- Rövidtávú használatnál ezek az algák rárakódnak a rendszerre és a rendszer beviszi a légtérbe, az utastérbe és ez meglehetősen sok kellemetlenséget tud okozni - mondta Karg Autó Kft. tulajdonosa, Karg Ferenc.

A szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy érdemes a pollenszűrőt két évente, vagy 30 ezer kilométerenként kicseréltetni, mert a benne megtelepedett por és pollen, akár súlyos egészségkárosodást is okozhat.

Címkék: szervíz, gumi, nyári, gazdaság