kormányablak


A legtöbben a Gyessel, Gyeddel és a Gyed extrával kapcsolatban érdekődnek a kormányabalakoknál. Az év végéig egyre több helyen lehet majd ezeket az ügyeket is intézni Somogyban.

- Mi holnap fogunk átadni egy kormányablakot Barcson. És utána lépésről lépésre adjuk át a kormányabalakokat. Év végéig szeretnénk mindegyik kormányabalakot átadni - mondta Juhász Tibor, kormánymegbízott.

December végéig várhatóan összesen 13 kormányablakban várják az ügyfeleket Somogyban. Az év végére országosan 300 ra emelnék a kormányablakok számát, ráadásul tízszer annyi ügyet lehet majd elintézni, mint most. A közigazgatási minisztérium államtitkára erről a közigazgatás-fejlesztési konferenciasorozat kaposvári állomásán beszélt.

- Egyre több ügyet is lehet majd intézni. Most több mint 250 ügyet de bízunk benne, hogy 2000 környékén lesz az a szám, amit év végén már a kormányablakban intézhető szám lesz - tette hozzá Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára.

A következő hét évben további fejlesztéseket terveznek összesen 298 milliárd forintból. Ennek köszönhetően várhatóan még egyszerűbb és zökkenőmentesebb lesz az ügyintézés a hivatalokban.

Címkék: intézés, helyen, ablak, ügy, egy, kormány, gazdaság