Somogyban csak tavaly 3 milliárd forintot költöttek SZÉP Kártyáról. A legtöbbet éttermekben és szállodákban. A szakemberek a belföldi turizmus motorjának nevezik a SZÉP kártyát.

virágfürdő

2013. júniusától a Kaposvári Virágfürdőben is fizethetnek SZÉP kártyával a vendégek.

- A fürdő összvendég száma 220 ezer évente, ebből 25 ezer vendég érkezett, aki ezt a kártyát használta fizetési eszközként - árulta el a Kaposvári Fürdő ügyvezetője, Szabó Löfler Zita.

A kártyát bevezetése óta 112 milliárd forint értékben használták az emberek. Évente 20 százalékkal emelkedett a kártya birtokosok száma. Somogyban 2013-ban csaknem 3 milliárd forintot költöttek SZÉP Kártyáról. Ezzel a megyék költési rangsorában a 7. helyet foglalja el.

Sokan azonban túl sokáig spórolnak a kártyával. Ezzel pedig rá is fizethetnek.

- Amit 2012-ben feltöltöttek az emberek, 2014 május 31-éig el kellene költeni az embereknek. Abban az esetben, ha ezt nem költik el, vissza fogják utalni a munkáltatójuknak - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője, Nemes Andrea.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy teljesen elveszik. Az adózás utáni összeghez még hozzá lehet jutni.

- Már csak megfelelő echo terhekkel lesz kiadható. Úghogy az már sajnos nem nettó, a munkavállaló számára - mondta a Bonus Cafetéria ügyvezetője, Kardos György.

A legtöbbször a nyári hónapokban éttermekben és szálláshelyeken használták a kártyákat.

Címkék: kártya, szép, 2012, virágfürdő, kaposvár, gazdaság