alkohol

Frissítés:

A Kormányzati Információs Központ cáfolja azt a sajtóhírt, amely szerint a kormány nemzeti italboltok nyitását tervezné a választások után - mondta a kormányszóvivő szerdán az MTI kérdésére. Giró-Szász András sajtókacsának nevezte a hírt.

Korábban írtunk:

 

A dohányboltok után nemzeti italboltok is lehetnek a választásokat követően, a kormány ugyanis a dohánypiachoz hasonlóan állami monopóliummá tenné a szeszes italok árusítását - írja a hvg.hu. Azt azonban hozzáteszik, hogy egyelőre még kormányzati szinten sem konkretizáltak semmit. Jelenleg a a kiskereskedelem szereplői között terjednek szájról szájra a félinformációk.

Az újság úgy tudj: koncesszióhoz kötnék vodkát, a gyomorkeserűt, a likőröket, a vermuthokat, a rumot, a brandyt, a whiskyt és a gint. Az élelmiszerboltokban csak sört és a bort lehetne kapni. A hvg.hu forrásai szerint az égetett szeszeket árusítása a trafikok kiváltsága lehet.

Az információk szerint az italárusítási engedélyekre a Nemzeti Dohányboltok mellett a szórakozóhelyeknek, kocsmáknak is pályázhatnak. Utóbbiak pedig olyan italmérési engedélyt kaphatnak, amely alapján a nyitvatartási időn belül meghatározott ideig szolgálhatnák ki a vendégeket, akik helyben fogyaszthatnák el az alkoholt.

Címkék: égetett, szesz, italbolt, alkohol, nemzeti, gazdaság