nyári gumi

Nyári gumit az évszakok változásának megfelelően a télből melegebb évszakra való átváltás során szoktak legtöbben cserélni, illetve elkopás következtében. A jó minőségű gumi megfizethetetlen a járművezetők számára, mivel nemcsak, hogy a biztonságosabb közlekedést segíti elő, de még üzemanyagkímélő hatásai is lehetnek egy jól kiválasztott guminak. Ha ilyen nyári gumira van szüksége, látogasson el a gumibomba.hu -ra, és válogasson világmárkák közül, ahol plusz még szakmai segítségben is lesz része.

A téli gumit akkor célszerű nyárira cserélni, mikor a hőmérséklet már 7 Celsius fok fölé emelkedett. Ez alatt a hőmérsékleti szint alatt ugyanis veszélyes lehet még a csere, ezen kívül, ha nyári gumiinkat tél idején gumiszervízben tároltuk, mindenképpen vizsgáljuk át felrakás előtt, mert előfordulhat, hogy tárolás közben kisebb-nagyobb sérülések érték őket.

Érdemes arra is figyelni, hogy mennyire van elkopva, elhasználódva a gumiabroncs. Ha téli vagy nyári gumi cseréje előtt áll, és nem tudja, mennyire használódtak el régi gumiabroncsai, a gumibomba segítségére lesz Önnek. Viszont tudnia kell, hogy az olyan autóvezetők is könnyedén elvégezhetik a gumik ellenőrzését, akik abszolút nem is értenek egyébként a járművekhez. Az autógumik minimális profilmélysége 1,6 cm kell legyen, ezen alul már életveszélyessé válhat velük közlekedni.

A gumik kopásszintjét legegyszerűbben a rajtuk lévő kopási indikátorok segítségével tudjuk ellenőrizni. A kopási indikátor nem más mint egy kis, 1,6 mm-es kitüremkedés a gumiabroncsok felületén. Amennyiben a gumink profilmélysége ennél a szintnél kevesebbet mutat, rögtön cseréljük le az elhasználódott gumikat. Már az 1,6 mm-es szint sem a legbiztonságosabb, de ezzel még lehet közlekedni, viszont szakértők a legtöbb esetben azt javasolják, hogy ne hagyjuk a gumikat 2 milliméternél tovább elkopni. A legtöbb esetben már ez alatt a kopásszint alatt is szokták javasolni a gumik cseréjét.

Ha gumiinkat 10 ezer kilométerenként rendszeresen cseréljük a tengelyek között is, akkor teljes mértékben elkerülhetjük a rendellenes kopásokat, és sokkal biztonságosabbá tesszük általa közlekedésünket.

Címkék: abroncs, cikk, gumi, reklám, gazdaság