hiteles

A macskák a legjobb barátai Faludi Zoltánnak. A középiskolai tanár azt mondja: már többen átverték olyanok, akik azt mondták: segíteni szeretnének. 7 éve 3 millió forintot vett fel. Ennek törlesztője 25 ezer forintról 75-re emelkedett. Ráadásul később le is betegedett lett. Hiteleit újabbra cserélte, de már azt sem tudta fizetni.

- Na itt felveszünk egy kis hitelt, ott felveszünk egy kis hitelt és majd az osztrák biztosító mindent rendez. Én meg elhittem mindent. Eljártam tanítani és elhittem, hogy majd ők segítenek - mondta Zoltán.

Adósságcsapdába került. Az eszközkezelőben bízott, hiába.

- Egy hónapig meg volt minden, hogy itt fogok lakni és nem kell elmenekülnöm meg egyéb. De egy kaposvári végrehajtó társaság akiről jót nem tudnék mondani. Ők felülbírálták ezt az egészet. Mert az eszközlekezlő sokkal több pénzt adott volna véleményem szerint. Mint amennyit ők adtak. Gyakorlatilag fél áron úgy eladták a házamat, hogy én nem is tudtam róla - mesélte a bajbajutott hiteles.

A férfi azt mondja: azóta már újabb tulajdonosa is lett a házának, akinek 4 millióval drágábban adta tovább a végrehajtó. A férfinak április végéig kell kikötlöznie. Azt mondja nem tudja hova menjen.

2010. január elsejétől azok is igényelhetnek bérlakást, akinek a bank felmondta a hitelszerződését.

- Jelenleg 18 ilyen kéremlező van nyilvántartásba véve. Már 3 családot sikerült is szociális bérlakáshoz juttatnunk - tájékoztatott a kaposvári szociális irodavezető-helyettese, Batthányi Beáta.

Ezen felül a lakásfenntartásban is segíthetik a hiteleseket. Tavaly 3 ezer család vette igénybe a támogatást. Összesen 105 milió forintot kaptak. Idén is sokan kérik ezt a fajta segítséget. Az önkormányzat ezért 44 millió forinttal többet különített el erre a célra.

Címkék: elárverez, hitel, utca, ház, önkormányzat, kaposvár, gazdaság