panel


Közösen tartott sajtótájékoztatót Budapesten Lászlót Tamás országgyűlési képviselő és Németh Szilárd rezsicsökkentésért felelős képviselő. A politikusok egy XV. kerületi panelház kilencedik emeleti lakásában nyilatkoztak újságíróknak, itt László Tamás - aki egyben a kerület polgármestere - úgy fogalmazott, hogy a panelfelújítást negyedik rezsicsökkentésnek is lehet majd nevezni, köszönhetően az így elérhető energiamegtakarításnak. A program - a Fidesz-KDNP választási győzelme esetén - akár már az idén megkezdődhet.

Elmondta, hogy a kerületi önkormányzat 1400 lakás felújítását már elvégezte 14-16 centiméter vastag hőszigeteléssel, ami minimum 60 százalékos energiamegtakarítással ér fel.

László Tamás szavai szerint egyébként a már megvalósult rezsicsökkentés megváltás a lakótelepen élőknek.

Németh Szilárd az újpalotai lakásban élő férfi társaságában, a nagyszobában rendezett tájékoztatón azt mondta, hogy ebben a 71 négyzetméteres távfűtéses panellakásban élők tavaly decemberig összesen 60 ezer forintot spóroltak meg a rezsicsökkentéssel.

Felhívta a figyelmet emellett arra, hogy az 520 lakásos társasház tavaly augusztus 31-ig csaknem másfél millió forintot takarított meg, így a közös költségen albetétenként további mintegy háromezer forintot spórolhattak meg a lakók.

A Fidesz szakpolitikusa szólt arról is, hogy az elmúlt hónapokban - az aláírásgyűjtéssel és a rezsifórumokkal - "össznemzeti párbeszéd" alakult ki a rezsicsökkentésről. Megjegyezte, hogy a parlamenti választáson induló Fidesz-KDNP-s jelöltek is - bár már összegyűjtötték a szükséges számú ajánlást - azért folytatják az aláírások gyűjtését, azért keresnek fel mindenkit, hogy kérjék a támogatásukat a rezsicsökkentés folytatásához és megvédéséhez "minden külső-belső nyomással szemben".

Címkék: felújítási, panel, csökkentés, rezsi, program, gazdaság