Cabero

Az ipari hűtőberendezéseket és hőcserélőket gyártó német érdekeltségű vállalat folyamatosan növelné a munkavállalók számát. Elsősorban mérnök végzettséggel rendelkező dolgozókat keresnek. Terveik szerint ugyanis újabb két csarnokot építenének. Az egyiket már idén elkezdenék, amely egy 4,5 milliárd forint értékű beruházás lenne. 200 főt is foglalkoztatni tudnának.

Laurentino Cabero-Meindl, Szita Károlyt úgy tájékoztatta, megrendelésük sok van, két hét alatt 120 tonna fémlemezt dolgoznak fel, s a hatékonyabb termelés érdekében a mágocsi lemezfeldolgozó cégüket is áttelepítenék Kaposvárra. Munkavállalókat folyamatosan keresnek, s sok mindent megtesznek a dolgozókért. Kisbuszok viszik munkába őket, egy kedvezőbb bérezést is kialakítanak, s tervben van, hogy egy óvodát is építenének az üzemben dolgozók gyermekeinek.

Szita Károly elmondta: optimizmusra ad okot, hogy a Kaposváron működő vállalkozások többsége fejlesztene és bővítene. Ez pedig nem jelent mást, minthogy újabb kaposvári családok megélhetése válik biztossá.     

Címkék: cabero, károly, szita, kaposvár, gazdaság, somogy