A társaság arról tájékoztatta szombaton az MTI-t, hogy két projektjével is sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv keretében.

Több mint 233 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a mikro-, kis- és középvállalkozások számára komplex vállalati technológia fejlesztésre kiírt pályázaton. A cég 466 millió forintos összköltségű, ez év november végére elkészülő fejlesztésével egy hőkezelő technológiai sor telepítésére és a hozzá tartozó infrastruktúra kiépítésére vállalkozott.

Ennek a beruházásnak a révén lehetőség nyílik a foglalkoztatás bővítésére is. A tervek szerint legalább hat új, speciális szaktudású dolgozót alkalmaznak.

Ugyancsak az Új Széchenyi Terv keretében a kft. 148 millió forint támogatást nyert el a vállalati innovációt támogató programban egy 312 millió forint összköltségvetésű beruházásához. A nagyméretű fogaskerék-hajtóművek alkatrészeinek gyártáshoz szükséges gyártási és ellenőrzési technológia kifejlesztésére szóló projekt a múlt év utolsó negyedévében már le is zárult.

A fejlesztés keretében új berendezéseket vásároltak, átalakították a termelés szerkezetét és átdolgozták a gyártási technológiát.

A 100 százalékban egy magánszemély tulajdonában levő Szabó Fogaskerékgyártó Kft. 1996-ban alakult meg 15 alkalmazottal és 30 gyártógéppel. Fő profilja a fogaskerék- és hajtóműgyártás, emellett egyéb forgácsolással, fémmegmunkálással foglalkoznak. Jelenleg már 40 dolgozót foglalkoztatnak egy 2000 négyzetméter alapterületű telephelyen Kaposvár egyik ipari parkjában, ahol további bővítésre is lehetőség van.

A társaság jegyzett tőkéje 39 millió forint, árbevétele tavaly csaknem 760 millió forint volt, amit a tervek szerint az idén 100 millió forinttal növelnek. A kft. a múlt évi 120 millió forint nyereséghez képest az idén 30 millió forinttal több, összesen 150 millió forint nyereséget tervez.

Címkék: gyártó, fogaskerék, szabó, fejlesztés, kaposvár, gazdaság