közgyűlés

A költségvetés tárgyalásán a képviselők az elmúlt év fejlesztéseit is számba vették. Köztük a Bereczk programban megújult utcákat is.

Idén további 27 utca burkolata újul meg, és 26 járdát újítanak fel a program folytatásaként. Többek között erre is jut pénz az idei büdzséből.

Folytatódik zártkerti utak rendbetétele, a játszóterek megújítása, a desedai látogatóközpont és bicikliút építése és elindul a helyi termékeket népszerűsítő élelmiszer-védjegy program.

Nem támogatta a költségvetést a szocialista Pintér Attila, mert szerinte inkább az intézmények felújítására kellene költeni.

- Ez a költségvetés elbírta volna azt, hogy intézményfelújításra jóval többet költsünk. 510 millió forintot tesz lehetővé az adósságkonszolidáció, ami könnyebbség a költségvetés számára - mondta az MSZP tanácsnoka, Pintér Attila.

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta: arra költik a pénzt, amit a kaposváriak kértek tőlük.

- A város egy olyan gazdasági biztonságban van a jelenlegi kormányzatnak köszönhetően, hogy teljes biztonságban tudjuk támogatni ezeket a gondolatokat, ami a költségvetésben megfogalmazódott. Egy költségvetés attól válik jóvá, ha munkahelyeket meg tud őrizni, sőt munkahelyeket tud növelni, meglévő értékeinket biztonságban tartja és fejleszteni is tud - mondta a Fidesz frakcióvezetője, Mihalecz András.

A város 2014-es költségvetését 14 igennel, 1 tartózkodással és 1 nemmel fogadta el a képviselő-testület.

- Folytatjuk a Bereczk Sándor programot sokkal nagyobb ütemben, rengeteg út és járda meg fog újulni és 2014 is arról fog szólni, hogy folytatódjék az a tendencia, hogy egyre több ember tud dolgozni Kaposváron mert lehetőséget kap erre. Gazdaságfejlesztésre is sok pénzt fordítunk - mondta a Kaposvár polgármestere, Szita Károly.

A város átvenné többek között az egykori MÁV internátust és megvásárolná a vasút melletti gabonatárolót, a Nostrut.  Emellett A leromlott állapotú Csokonai Fogadó tulajdonosával is megpróbálnak megegyezni, hogy Kaposváré legyen a legendás épület.

Címkék: szita, költségvetés, város, közgyűlés, kaposvár, gazdaság