Az építményekkel együtt több mint 230 hektár földet is átad a honvédség Somogyban.

honvedseg


Rózsás Gyula Kaposújlak polgármestere már tervezgeti az egykori híradós bunker és a hozzá tartozó földterület jövőjét. Az épületből szerszámraktárat és szociális helyiséget alakítanának ki, a földön pedig zöldséget termesztenének.  

Somogy megyében elsősorban amihez értenek, vagy amire a képzetlen munkaerő betanítható, az a mezőgazdasági munka, kertészet, kertészkedés. Ezért az ezzel kapcsolatos feladatokhoz használnánk ezeket az épületeket.

Zselicszentpál határában egy több mint 40 hektáros gyakorlóteret hagyott maga után a honvédség. Ez egykor a falusiak tulajdona volt.

Az önkormányzatnak már korábban is voltak tervei a hasznosításra. Ők a földkitermelésben látják a jövőt.

- A Tesco áruház feltöltéséhez innét vitték a földet, a Kanizsai úti felüljárót innét töltötték fel, tehát a zselicszentpáli földet vitték el. Azt mondhatnánk hogy bányászati tevékenységet tudtunk volna kezdeményezni, én ezügyben már eljártam a bányakapitányságon és természetesen kiadták volna az engedélyeket - árulta el a zselicszentpáli polgármester, Szabó József.

A megyében összesen nyolc településen 232 hektár földet és a hozzá tartozó ingatlanokat adta át a Honvédelmi Minisztérium.

Szerettük volna megtudni a Nemzeti Földalapkezelőtől, hogy ezekre a területekre, ingatlanokra, épületekre mikortól lehet pályázni és milyen feltételekkel. Egyelőre nem kaptunk választ.

Címkék: átad, honvédség, falu, ingatlan, somogy, gazdaság