bankautomata


Az egyik bank szerint az ügyfelek jelentős része az interneten keresztül, pár perc alatt nyilatkozik az ingyenes készpénzfelvételről, csak harmaduk intézi ezt a bankfiókokban. „Az ügyfeleink hetede-nyolcada már megjelent, de a határidőig még hátravan két hét” – mondta vasárnap a Krónikában Sipos József, Unicredit Bank kommunikációs igazgatója.

Februártól csak az élhet a kétszeri, összesen legfeljebb 150 ezer forint ingyenes készpénzfelvételi lehetőséggel, aki január 20-ig igényli ezt bankjánál. A határidő után is folyamatosan be lehet majd adni a kérelmeket, és az adott hónap 20-ig leadott nyilatkozatokkal a következő hónap elsejétől vehető igénybe a kedvezmény.

Azoknak is nyilatkozniuk kell, akiknek csak egy bankszámlájuk van, vagy egyáltalán nem használnak bankkártyát. Akik viszont több banknál is vezetnek számlát, azoknak el kell dönteniük, hogy melyik esetében szeretnék érvényesíttetni a kedvezményt, de ezen később bármikor lehet változtatni egy újabb nyilatkozat kitöltésével. Aki nyilatkozik az ingyenes készpénzfelvétel igénybevételéről, annak ez bármelyik ATM-ből ingyenes lesz.

A Bankráció szakértője szerint a lehetőséggel sokat lehet spórolni. „Havonta ez az összeg akár 1400, kisebb bankoknál akár 1700 forint is lehet.” Ennek alapján egy család akár évi 40 ezer forintot is megtakaríthat, Gergely Péter szerint a lakosság legalább 60 százaléka biztosan él majd az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségével.

Címkék: felvét, regisztráció, készpénz, ingyenes, bank, gazdaság