Holnap 14:00 órakor Törökkoppányban kapnak szociális tűzifa támogatást a rászoruló családok. Az átadáson részt vesz Witzmann Mihály a Somogy Megyei Közgyűlés Alelnöke is.

A településen több nehéz helyzetű család él, akik lakhatási, vagy egyéb támogatásra, segélyre szorulnak. Idén a helyi önkormányzat 24-25m3 tűzifát adományoz 5-6 rászoruló család részére. Ez háztartásonként 3-5 m3 fát jelent, ami nagy segítséget nyújthat az elkövetkezendő téli hónapok átvészelésére.

Somogy megyében 168 település összesen 140 millió forint állami támogatást nyert el a szociális tűzifaprogram kétmilliárd forintos alapjából. Az igényeket látva a kormány a tavalyihoz képest a kétszeresére emelte az elnyerhető keretösszeget. Ezt a helyi önkormányzatoknak 10 százalékos önrésszel kellett kiegészíteniük. A helyi önkormányzatok állami erdészeti társaságoktól, továbbá a fővárosi és a megyei kormányhivatal erdészeti igazgatóságai által nyilvántartott erdőgazdálkodóktól is vásárolhatnak tűzifát, a közbeszerzési szabályok betartásával.

A kormány azoknak a nehéz helyzetű családoknak kínál segítséget nyújtani ezzel,  akiket nem érintett a rezsicsökkentés. Somogy megyében csaknem hétezer család juthat így  hozzá a téli tüzelőhöz. A tűzifa-támogatás a rászoruló családoknak több tízezer forint megtakarítást jelent, számukra így valósítható meg a rezsicsökkentés.

Címkék: segítség, szociális, tűzifa, tél, somogy, gazdaság