volánbuszok


A tárca az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta, a közösségi közlekedési munkamegosztás irányába tesz lépéseket az új menetrend, a kismértékű teljesítménybővítést a Volán-társaságok regionális és "ráhordó" szolgáltatásainak megerősítése eredményezi.

Kétórás ütemes menetrendet vezetnek be a Szeged–Kiskunhalas–Solt–Dunaújváros–Székesfehérvár–Veszprém/Győr vonalon - ismertették. A 120 percenként induló buszok a korábbinál kevesebbszer, kizárólag azokon a településeken állnak majd meg, ahol az utasforgalmi felmérések alapján országos jellegű utazásokat szolgálnak ki - közölték, megjegyezve: a teljes menetidő ezzel négy óra alá csökken.

Az eddig Székesfehérvárról induló, Siófok és Dombóvár érintésével Pécsre tartó járat ezentúl Veszprémből indul. A minisztérium szerint így javul a Veszprém és Pécs közötti, vonattal ki nem szolgált kapcsolat, a járat Székesfehérvár és Siófok közötti szakaszának megszűnésével pedig felszámolják a vasúttal fennálló párhuzamosságot.

A Pécs és Kecskemét közötti országos járatok Bajától az M6-os autópályát használják majd. A napi három pár autóbusz menetideje így egy órával rövidül.

Nyolc vonalon jelenleg másodrészként (azonos járatszámmal és időben) közlekedő buszok kerülnek be a menetrendbe, jellemzően pénteki és vasárnapi napokon. A megoldással az utasok kiszolgálása javul, és könnyebb lesz az elővételi jegyváltás a Budapest–Dunaújváros–Dunaföldvár–Paks–Szekszárd, a Budapest–Kecskemét–Szentes, a Budapest–Veszprém, a Budapest–Hévíz, a Budapest–Gyöngyös–Eger, a Budapest–Dömsöd–Solt–Kalocsa, a Budapest–Bátonyterenye–Salgótarján és a Pécs–Kaposvár–Zalaegerszeg–Körmend–Sopron viszonylatokon.

Címkék: új, volán, menetrend, busz, kaposvár, gazdaság