közmunka

Több mint egy hete dolgozik Edina a kaposvári önkormányzatnál. Január óta nem nem volt munkája, most a kulturális közmunka programban foglalkoztatják.  

- Nagyon örültem, hogy a Munkaügyi Központ egy olyan lehetőséggel keresett meg, amivel a végzettségemnek megfelelően helyezkedhetek el. És úgy gondolom, hogy esetleg a későbbi elhelyezkedésemet is segítheti, hogy Kaposváron a kulturális referens mellett dolgozhatok - mondta Edina.

Edina mellett Somogyban több százan, összesen pedig négyezren vesznek részt a programban, amelyre 2 és fél milliárdot fordít a kormány.

- Számtalan hatást is várunk ettől a programtól. Egyrészt azt, hogy a helyi közösségek erősödni fognak, mert sok-sok embert tudunk olyan munkával segíteni, amely munkának az egyik része az, hogy helyben együttműködjön másokkal, tehát helyi közösségek erősödését várjuk - árulta el a kultúráért felelős államtitkár, Halász János.

A programot közép és felsőfokú végzettségűeknek indították, akik napi 8 órában dolgoznak különböző kulturális intézményeknél havi bruttó 100 ezer forintért.

- Az intézményeinknél kulturális közmunka program keretében fiatalokat foglalkoztatunk a múzeumban, a könyvtárban, az Együd Árpád Kulturális Központban és az önkormányzatnál - mondta a Kaposvári Önkormányzat  kulturális referense, Jágerné Katona Zsuzsanna.

A kulturális közmunkaprogram jövő év áprilisáig tart. A résztvevők közül pedig többen főállásban tovább dolgozhatnak.

Címkék: indul, közmunka, szita, program, kaposvár, gazdaság