kaszinó


A KDNP-s Aradszki András és a fideszes Balla György vasárnap benyújtott és hétfőn megtárgyalt törvényjavaslatát kivételes sürgős eljárásban, kormánypárti szavazatokkal fogadták el.

E szerint ötszázezer lakosonként legfeljebb egy játékkaszinót lehet üzemeltetni, azzal a megkötéssel, hogy a fővárosban és Pest megyében összesen maximum ötöt, a Dunántúlon és a keleti országrészben pedig hármat-hármat.

A kaszinókban egyenként legfeljebb háromszáz pénznyerő automata működhet.

A parlament tavaly októberben törvényben tiltotta meg a játéktermek és az elektronikus kaszinók üzemeltetését, pénznyerő gépek azóta csak játékkaszinókban működtethetők, a korábban kiadott engedélyek hatályukat vesztették.

Azóta három kaszinó van az országban: kettő Budapesten, egy Sopronban. A Világgazdaság tavaszi cikke szerint egyikben sem működött száznál több nyerőgép, noha erre vonatkozó korlátozás nem volt.

A most elfogadott törvény a nemzetközi együttműködéssel szervezett sorsolásos játékok - vagyis például az eurólottó - nyereményének halmozódására vonatkozó szabályokat is megállapítja, elhárítva az akadályt a magyar részvétel elől.

Címkék: dunántúl, játékgép, kaszinó, megye, somogy, gazdaság