Több tízezer ember töltötte ádvent második hétvégéjét az ajándékozás jegyében Somogyban. A bevásárlóközpontokban és a vásárokon másfélszer, kétszer annyian fordultak meg most, mint egyébként. Sokan ugyanis nem szeretik az utolsó pillanatra hagyni az ajándékok beszerzését, a többség azonban most még csak körülnézett: mi, mennyibe kerül? Mi, hol kapható?

Már szombaton kora délután szinte zsúfolásig megtelt az egyik kaposvári bevásárlóközpont parkolója. Ádvent második hétvégéjén másfélszer annyian érkeztek a plázába, mint egy átlagos szabadnapon.

Amíg a kicsik a Mikulásnak énekeltek, rajzoltak vagy éppen körhintáztak, addig szüleik a karácsonyi bevásárlást készítették elő.

Sokan idén is a klasszikus gyermek-ajándékok mellett döntenek. Játék ugyanis szinte minden családban kerül a fa alá. Az utóbbi évek tapasztalata az, hogy a szülők vásárlás előtt alaposan tájékozódnak.

"Még jellemzően nézegetnek és én azt hiszem, hogy a jövő héten kezd megindulni az az igazi vásárlás, amire már kitudakolják, hogy a gyerekek mit szeretnének és valóban az kerüljön a fa alá." - mondta a Játékváros üzletvezetője, Rőhrigné Radvánszky Zsuzsanna.

Hatalmas volt a forgatag a vasárnapi vásárban is. Hagyományosan jól fogyott a meleg zokni. Sokan praktikus szempontok miatt még mindig ajándéknak szánják a meleg lábra valót. Továbbra is hódit a retro. A régi könyvek, lakberendezési és használati tárgyak igen kelendőek.

Kelendőek a hatvanas, hetvenes évek termékei is. Sokan a présházukat, nyaralójukat díszítik ilyesmivel. Az egyik göllei árustól azt is megtudtuk: szocialista kitüntetésekből például nem tud eleget szerezni, mert mindet elkapkodják.

Címkék: advent, üzlet, vásárlás, roham, karácsony, gazdaság