otthontérkép


Az Otthontérkép egyik legfontosabb célja, hogy a jövőben minél több jó minőségű és valós lakáshirdetés között válogathassanak a lakáskeresők. Figyelnek az ingatlanok adatlapjának információtartalmára, illetve a sok bosszúságot okozó duplikációk kiszűrésére, vagyis az azonos lakásokat tartalmazó hirdetések egyszeri megjelenítésére.

„Több eszközünkkel is arra törekszünk, hogy az egyes ingatlanok minél pontosabb elhelyezkedése mellett, a lakások adatlapján ne csak a megszokott alapadatok és fotók jelenjenek meg, hanem a környéken elérhető tömegközlekedési lehetőségek, a környező iskolák, illetve egyéb szolgáltatások is, amiknek a számát és körét folyamatosan bővítjük. Ne csak a lakást lásd, hanem a környezetét is.” – tete hozzá az oldel egyik elemzője.

otthontérkép


A fejlesztők számára fontos, hogy a lakáskeresők végül a valódi ingatlanbemutatáskor ugyanazt tapasztalják, mint amit az Otthontérképen lévő hirdetésekben látnak. A jelenlegi piaci adottságok sajnos még nem ennek az elvnek kedveznek, hiszen a hirdetők egy része sok esetben próbálkozik hiányos, valótlan, vagy éppen rendkívül rossz minőségű információkkal és fotókkal megnyerni a vásárlókat.

Az Otthontérkép egyik alappillére a térkép adatainak hitelessége. A pontos térképes helymeghatározáshoz a Posta hivatalos utcanév-adatbázisát használja a rendszer.  Az eladott lakások átlagos értékesítési árára vonatkozó adatok a NAV hivatalos adatbázisán keresztül, az FHB Index-től származnak. A kínálati árakat és a bérleti díjakat az adatbázisukban található több tízezer adatot alapul véve saját elemzés után határozzák meg. A zöld közterek mutatószámait a legfrissebb műholdfelvételeket elemezve állapítják meg.

„Az Otthontérkép fejlesztése az országos léptékre bővüléssel közel sem ért a végéhez. Az Otthontérképet újabb hasznos térképszelvényekkel és adatokkal fejlesztjük tovább, és az elérhető ingatlanok körét is folyamatosan bővítjük – mondja Ditróy Gergely a várható jövőbeli újításokról.

Ide kattintva önök is böngészhetnek a térképen!

Címkék: lakások, otthon, térkép, eladó, új, somogy, gazdaság