széchenyi

A pályázatok előkészítésében és lebonyolításában nagy szerepet kapnak a Széchenyi Programirodák, hangzott el a szervezet mai konferenciáján Kaposváron.  

Egy évvel ezelőtt kezdte meg működését új telephelyén ez a kaposvári nyílászárókat gyártó üzem. A cég 55 millió forint támogatást kapott az Új Széchenyi Terv keretéből.   

A Széchenyi Programirodák mai konferenciáján elhangzott, a most lezáruló ciklusban csaknem 220 milliárd forint érkezett a megyébe. Ennek nagy része 2010 után.

- Ha csak a somogyi számokat nézem a megítélt támogatások tekintetében 2010-ig 66 milliárd és azt követően 152. Több mint a duplájára tudtuk felpörgetni a megítélt támogatásokat. Ezzel kerültünk az elitcsoportba - mondta a megyei közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila.

A következő 7 évben országosan mintegy 4300 milliárd forintot fordítanának gazdaságfejlesztésre. Az üzleti élet szereplői várják a támogatási lehetőségeket.

- 43 százaléka a megkérdezett vállalkozásoknak ma már azt tervezi, hogy a következő néhány évben beruházást, valamilyen fejlesztést valósít meg. Az elmúlt időszakben ez a szám óriásit növekedett és ez a fajta pozitív hozzáállás tükrözi a vállalkozások jövőbe vetett hitét - árulta el a megyei vállalkozói központ főigazgatója, Keresztes Péter.

Ezeknek a fejlesztéseknek a pályázataiban segíthetnek a Széchenyi Programirodák. Somogyban több mint 800 ügyfelük van.

- Ahogyan előkerülnek a pályázatok, a projektek, akkor ezeknek a támogatá, erre való felkészítése lesz az elsődleges szempont, amivel fogunk foglalkozni, ugyanúgy mint ahogy eddig tettük - mondta a Széchenyi Programiroda regionális igazgatója, Szentgyörgyi Dávid.

A megyében jelenleg Barcson és Kaposváron működik Széchenyi Programiroda, de még ebben az évben megnyitják a Siófoki kirendeltségüket is.

Címkék: széchenyi, gelencsér, új, pénz, támogatás, somogy, gazdaság