művház

Tíz milliárd forint értékben hirdetett falufejlesztési programot a vidékfejlesztési tárca és az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A kistelepülések öt évnél idősebb falugondnoki járműveiket is kicserélhetik a pályázat révén és a közösségi térként szolgáló faluházaikat is felújíthatják.

Az ütött-kopott szentgáloskéri művelődési házra évek óta nem tudtak költeni. A faluban nincs akkora közösségi tér, ahol sokan elférnének és azt használni tudnák. Régi vágyuk ennek a felújítása.

művház


Magyaratád pedig idestova nyolc éve használja ezt a kisbuszt. Saját erőből vásárolták és a település felsőtagozatos iskolásait szállítják vele, valamint az ebédet és az időseket.

A minisztérium kiírása szerint autóvásárlása 3 és fél millió forintot,  terepjáróra 5 milliót, mikrobuszra pedig 10 millió forintos támogatást lehet igényelni.

Egy korábbi program révén 5 évvel ezelőtt Somogyban több mint 80 járműre adott az állam támogatást, 579 millió forint értékben. A régió összességében csaknem 1.9 miiliárd forintért vásárolt ekkor járműveket. A kistelepülések a falufejlesztési programban állatmenhelyek létrehozására is kérhetnek pénzt. A pályázatokat november 25-től várja a megyei vidékfejlesztési hivatal.

Címkék: tanya, művelődési, busz, ház, felújít, program, pénz, pályázat, gazdaság