coop

- A Központ Statisztikai Hivatal adatai szerint szeptemberben 2 és fél éves rekordot döntött a magyar kereskedelmi többlet - ezzel a jóhírrel nyitotta meg az Európai Kereskedelem napját Varga Mihály pénzügyminiszter. A kereskedelem nehezen lábal ki a válságból, de növekedése az egész gazdaságot maga után húzhatja, erre számít jövőre a kormány.

Somogyi sikert is hozott a díjátadó: egy kadarkúti élelmiszerbolt vezetőjét, a Magyar Kereskedelemért nagydíjjal tüntették ki. Naponta átlag 500-an megfordulnak az üzletében.

- Bátran mondhatom, az egyik legjobban gazdálkodó üzletünkről van szó, társaságunk hálózatában első helyen van a bolt forgalma - mondta a Kapos Coop Zrt ügyvezetője, Hatta József.

Dak Andrásné 20 éve dolgozik ugyanabban a kadarkúti boltban, tanulóként kezdte, most boltvezető.

dak andrásné coop

Az ünneplés mellett a kereskedelmet érintő problémákról is szó esett az eseményen. A kereskedők kerekasztal tárgyaláson egyeztetnének egy 10 évre szóló közös kereskedelmi stratégiáról.

- Kereskedelmi kerekasztal létrehozását javasoltuk, a kereskedelem szövetségeinek  és szereplőinek részvételével, a kormányzat részéről azok a gazdasági döntéshozók vegyenek részt, amivel a szakma problémáit, aktuális helyzeti ügyeit meg tudják oldani - mondta a Vosz Kereskedelmi és Szolgáltató Szekciójának elnöke, Krisán László.

Ilyen például az online pénztárgépek ügye. Ezért a díjátadón Demján Sándor arra kérte Varga Mihályt, hogy azokat a kereskedőket, akik önhibájukon kívül csak 2014-ben tudják beüzemelni a pénztárgépet, ne büntessék meg.

Címkék: coop, napja, európa, elismerés, somogy, gazdaság