használt autók

Megállt az idei évben a kötelező biztosítások díjának csökkenése. Leginkább áremelkedést hoz a most induló kötelező kampány. Az előrejelzések alapján legalább 6-8 százalékos díjemelésre lehet számítani a kötelezőbiztosítás piacon.

- Tudomásul kell venni, mást nem tehetünk és kifizetjük a biztosítási díjat. Biztosítani kell a járművet, ennyi... - mondta a fuvarozó, Mészáros Ferenc.

Szakértők szerint komolyabb, új kedvezményre nem lehet számítani, csak az éves, egyösszegű fizetéssel tud valaki az átlagosnál nagyobb kedvezményt kapni.

Évek óta tartó tendencia fordult most meg. A biztosítók azt mondják, a kocsiforgalom miatt nem adhatják olcsóbban a kötelezőket.

- Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy egyre csökkentek a kgfb díjak, mivel a piacon emelkedett a gépjármű használat, ezért egy minimális díjkorrekciót látunk - mondta a Közlekedési Biztosító Egyesület asszisztense, Forró Istvánné.

Az egyik kaposvári biztosítási alkusz cég vezetője azt mondja, ugyan emelkedni fog a biztosítások díja, de a hűséges ügyfeleknek kiegészítő kedvezményeket adhatnak.

Egyes számítások szerint az áremelkedés területileg is különböző lesz. A budapesti tarifák átlagosan egy százalékkal, a megyeszékhelyen élők kötelezője nyolc százalékkal növekedhet. A kisebb falvakban élőké pedig akár tíz százalékkal csökkenhet.

Címkék: kgfb, kötelező, biztosítás, drágul, autó, gazdaság