corso


A korábban a kevés vásárló és az üres üzlethelyiségek miatt is kongó egyik kaposvári bevásárlóközpontban nyílt meg nemrég az egyik ruházati világmárka hatalmas üzlete.

- Öt üzlet összevonásával nyitottunk meg egy több mint 1100 négyzetméteren egy svéd érdekeltségű cég által üzemeltetett kiskereskedelmi egységet női, férfi, gyermekruházat profilban - mondta Katona Szilvia, a Kaposvár Pláza vezetője.

A másik nagyobb bevásárlóközpont is újítani tudott. Az egyik üres üzlethelyiségében cipőboltot nyitott egy lengyel tulajdonú társaság. Egy másik üzletben pedig háztartási és vegyiárut kínálnak.

Átalakulóban van az eladási stratégia is. Egyre többen használják ki az internet adta lehetőségeket. Ez a kaposvári fotóüzlet a jövőben a világhálóra helyezi a nagyobb hangsúlyt.

- Sok kisebb településen bezárnak az üzletek és a vásárlóknak nincs is más lehetősége, minthogy vagy autóba ül és elmegy mondjuk egy nagyobb központba, vagy pedig interneten rendel és azért az internetes kereskedelem lényegesen nagyobb merítést ad egy üzletnek. - tette hozzá Klencsár Gábor, a Fotostop Kft. ügyvezetője.

Az élelmiszerkereskedelem terén is változások várhatók a városban. Azt azonban még nem tudni, hogy mikor.

Hónapokon keresztül lázas munka folyt az egyik kaposvári területen, aztán egyik napról a másikra levonultak a munkások. Információink szerint vagy a városban már működő egyik hipermarketlánc, vagy pedig egy másik országos diszkont lác nyit majd itt üzletet.

Kerestük az egyik érintett üzletlánc központját, de ott azt mondták, hogy jelenleg nem tudnak nyilatkozni.

Az üzletnyitások mellett azonban jelentős a bezárások száma is. Legutóbb az újságosok körében lehetett tapasztalni ezt. Nekik a dohányboltok megjelenése miatt kellett felszámolni vállalkozásukat.

Címkék: corso, pláza, üzlet, több, kaposvár, gazdaság