700 millió forintból újul meg Kaposvár egyik városrésze. A Nádasdi utca környékén felújítanak 32 szociális bérlakást, épül egy szolgáltató ház, továbbá a közterek, parkok is megszépülnek. A munkálatokba az ottélőket is bevonják, és képzéseket is indítanak nekik.

A Nádasdi utcában és környékén a legmagasabb a munkanélküliség Kaposváron. Itt él a legtöbb hátrányos helyzetű. Rajtuk próbál segíteni a Nostru városrehabilitációs program.

- Olyan lehetőséget biztosítunk az ottlakók számára, hogy saját maguk is részt vehessenek saját környezetük szépítésében, kiépítésében. - mondta el Borhi Zsombor.

A csaknem 700 milliós uniós beruházáshoz szükséges 100 millió forintos önrészt az önkormányzat adja. A munkálatokban a helyiek is részt vesznek.

Szabó Zoltán elmondta: 32 szociális bérlakás felújítása történik meg, megtörténik olyan hiánypótló beruházás, mint a csapadékvíz elvezetés, szennyvízbekötések, hiányzó járdák megépítése.

Ezenkívül épül egy közösségi ház és megújulnak a közterek is. A hátrányos helyzetű családoknak képzéseket is indítanának.

Segélyekből, családi pótlékból él, alacosny végzettségük miatt csak közmunkába tudja őket bevonni a munkaügyi központ és az önkormányzat. Sok esetben vesznek részt képzésen és a Nosztru is erre ad választ, hogy képezzük őket. Egy babaházat is indítanának, ahol a 0-4 év közötti gyerekekkel foglalkoznának, délutánonként pedig az iskolásoknak segítenének a tanulásban. A tervek szerint a munkálatok 2014 június végére fejeződnek be. - mondta el Battyányi Beáta.

Címkék: szépül, újít, nádasdi, tér, kaposvár, gazdaság