A LEGO talán a világ egyik legnagyobb sikertörténete. Egy otthon játékokat farigcsáló Dán fiatalemberből a világ legnagyobb és legsikeresebb játékgyártó cégének agya lett. A sztori már régi, és szinte mondhatjuk, hogy korokon átívelő, hisz azóta több generációnak jelenti ugyan azt a szó: LEGO.
Nem csak egy játékot, de egy életérzést és önmagában is élő fogalmat.

A történet felelevenítése aktuális (Lentebb meg is lehet tekinteni a LEGO cég animációs történetét!), hisz a cég hazánkban nem kevesebb, mint 200 millió eurós (60 milliárd forintos) beruházásba kezdett, ami már 65% százalékos szinten áll. A fejlesztés mértéke gigászi, és úgy tűnik valóban olajozottan működik, hisz már el is kezdték az új munkaerő toborzsát.
A végleges átadást október végére tervezik.

Jelenleg 356 fröccsöntő géppel termel a Lego gyára Nyíregyházán. Az új beruházás ezt a számot körülbelül kétszeresére fogja növelni. Jelenleg naponta 30 millió elem körül gyártanak a gépek, ez hozzávetőlegesen 70 ezer doboznyi kész játéknak felel meg. Így elmondhatjuk, hazánk kész LEGO nagyhatalom volt, és ez a címünk ezentúl csak erősödni fog.

A cég most 250 embert venne fel, olyan hiányszakmákat is keresnek, mint a műanyaggyártó, vagy fröccsöntő szerszámkészítő. Az automatizált magasraktárakhoz is speciális tudással rendelkező mérnökökre és szakemberekre van szükség, és az utánpótlás biztosításához a társaság saját szakképzési programot indított nyíregyházi középiskolákkal közösen.

A Lego Manufacturing Kft egyébként 2008 óta működik a nyírségi megyeszékhelyen, a bérleti szerződésük azonban 2015-ben lejár, így a társaság úgy döntött, egy másik helyszínen épít új üzemet.

Az új telephelyen összesen 122 ezer négyzetméternyi gyártórészleg lesz, míg a logisztikai műveleteket 80 ezer raklapnyi raktárhelység szolgálja ki.

A LEGO története:
A nemrég 80 éves születésnapját ünneplő LEGO egy gyönyörűen animált videóval tisztelgett a cég atyja előtt, amit magyar szinkronnal tekinthetünk meg: 

Címkék: lego, nyíregyháza, gyár, fejlesztés, gazdaság