Amint azt a cég Marketing igazgatója elmondta, a Kométa '99 Zrt-nek nincs és nem is lesz részesedése az Ecosolifer Modulgyártó Kft-ben, ellentétben azzal, amit több országos hírportál is leközölt. 

A híresztelések szerint a Kométa napelemgyárat épített volna Csornán, ami egy, az ország legnagyobb sertésfeldolgozó üzemétől több, mint meglepő lett volna. A hír eredetileg a Kisalföld csütörtöki számában jelent meg, később több országos portál és lap is átvette.

A Kométa azt vállalta, hogy az Ecosolifer egyik referenciaüzemévé válik, ami annyit jelent, hogy a cég "szolár energetikai" azaz napenergiával működtetett rendszert tervez a húsipari cég telephelyére. Ennek a célja, hogy a saját villamos energia ellátásukat fedezni tudják, így a város által befektetett 2 milliárd forint biztonságban lesz.

Bódi Krisztina a cég Marketing igazgatója hozzátette: "Kaposvár nélkül ilyen döntések nem születhetnek, hiszen a város 75 százalékos döntési kompetenciával rendelkezik, értékhatárhoz és ellenjegyzéshez kötött a cég kötelezettségvállalása és a pénzmozgás is."

Címkék: sertésüzem, sertésfeldolgozó, napenergia, kacsa, kométa, gazdaság