cukorgyar


Hájos László, az MC Zrt. vezérigazgató-helyettese az MTI-nek elmondta: a kedvezőtlen időjárás miatt a tervezettnél mintegy 20 százalékkal kevesebb cukorrépára sikerült leszerződniük, így várhatóan 750-800 ezer tonna cukorrépát dolgoznak fel.

Ez elegendő ahhoz, hogy az Európai Unió által meghatározott - a hazai éves fogyasztás mintegy harmadát kitevő - 105 ezer tonnás cukorkvótát teljesítsék, illetve még e feletti mennyiséget is készítenek - tájékoztatott az igazgatóhelyettes. Hozzátette: a répa cukortartalma megfelelő, az első napon mért cukortartalom 16,5 százalékos és ez várhatóan így lesz a későbbiekben is.

Hájos László elmondása szerint a kaposvári gyárban a tervek szerint 100-105 napig tart a kampány. Ez idő alatt a mintegy 200 állandó és az idényre felvett 100 dolgozó négy műszakban, folyamatos munkarendben dolgozik.

A feldolgozáshoz szükséges energiaigény nagy részét a korábban hulladékként kezelt répaszeletek hasznosításával a társaság 100 százalékos tulajdonában lévő Biogáz Fejlesztő Kft. fermentorai biztosítják.

Címkék: kampány, répa, gyár, üzem, cukor, Kaposvár, gazdaság