A város európai uniós támogatással, több mint 1 milliárd forintból hajtotta végre a fejlesztéseket.

- Kaposvár továbbra is a legolcsóbb városok egyike akar maradni, s ahhoz, hogy kordában tudjuk tartani az árakat, szükség volt erre a fejlesztésre – mondta a polgármester. A rendszerhez új fogyasztók (Munkácsy Mihály Gimnázium, a Berzsenyi Általános Iskola, az Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, valamint a Kaposi Mór Oktató Kórház) is csatlakoztak. Ezzel a beruházással 350 ezer köbméter gázt takarítanak meg az új fogyasztók, s ennek köszönhetően hatékonyabb lesz a hőellátás, az álladó költségek pedig több fogyasztó között oszlanak meg.

- A fejlesztés során korszerűbb gerincvezetékek kerültek a föld alá, 6500 méter új vezetéket építettek és 5 új hőközpont is épült – beszélt a részletekről a Kaposvári Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója. Vida Zotmund kiemelte: a kivitelezéssel az ígért határidő előtt két héttel végeztek a szakemberek. Bár a belvárosban a munkavégzés útfelbontással és forgalomkorlátozással járt, a kaposváriak türelemmel viselték a helyzetet, ezért a város és a cég vezetése is köszönetet mondott az itt lakóknak.

Szita Károly polgármester elmondta: a hosszútávú cél a távfűtés költségeinek csökkentése. Ezt szolgálja a Füredi II. laktanya északi oldalán épülő biomassza erőmű amelyhez a beruházó a 1 milliárd forintos támogatás nyert, s amely a gáz áránál olcsóbban tudja majd ellátni hővel a távfűtött lakásokat.

Címkék: korszerüsítés, távhő, milliárd, kaposvár, somogy, gazdaság