telefonos


A Magyar Telekom ugyan nem indokolta, hogy miért nyúltak az árakhoz, de nem nehéz kitalálni, hogy az augusztus elején életbe lépő telefonadó lehet a háttérben. Ennek köszönhetően szinte az összes előfizetéses csomagjában emelkednek majd a percdíjak. Ez díjcsomagtól függően egy-két forint lehet percenként.

A vezetékes szolgáltatásoknál egységesen, havi 100 forinttal fogunk többet fizetni, amit már a novemberi telefon és internet számlán is észrevehetünk majd. Ezen túl november elsejétől megszűnnek a korábban bevezetett Paletta S, M, L XL és Paletta Trió díjcsomagok, és az ezekkel rendelkező ügyfeleknek új díjcsomagot kell majd választani.

A Magyar Telekom utoljára tavaly szeptemberben emelt árakat, ám akkor csak a mobilos tarifák esetében. Akkor az év közepén bevezetett telefonadó után drágított díjcsomagjain a társaság, ám az emeléseket nem a növekvő adóterhekkel indokolták.

Csak a telefonadó idén összesen 25 milliárd forintos terhet jelenthet a telekomcég számára. Korábban 20 milliárd forintos kiadás volt tervben, ám a kormány augusztus 1-jétől nem magánszemélyek esetében megemeli a telefonadó percenkénti, és SMS/MMS-enkénti díját, valamint az adó havi maximális mértékét is növelte.

Címkék: fogunk, telefonálni, drágábban, telekom, magyar, gazdaság