albérlet

Az árak egyébként évek óta nem változtak. Átlagosan havi 25 és 70 ezer forintba kerülnek a bérletek.  

Az internet után most az egyik helyi lapban keres albérletet Mohácsi Norbert. Itt is csak 3-an hirdetnek. A fiatal színész egyik barátjával keres lakást már több mint egy hónapja. Azt mondja: nagyon kicsi a választék.

- Néztem egy párat, jó helyen volt a belvárosban, de nem sikerült olyat találni, ami tetszett volna, árban sem, és ahol távhő van, azt eleve kizártuk - mesélte Mohácsi Norbert.

Az albérlet-közvetítőknél is egyre gyakrabban szedik le a kiadó hirdetményeket. Van, ahol mindössze egyet tudnak ajánlani.

A közvetítő azt mondja: az elmúlt években megtöbbszöröződött a kereslet az albérletek iránt. Olyan hamar elkapkodják a bérlők, hogy nyárra alig maradt néhány lakásuk. Albérletbe ugyanis egy újabb réteg is költözne.

- Jelen pillanatban sajnos olyan személyek keresnek albérletet egyrészről, akik a devizahitellel befürödtek, és nem tudják fizetni hiteleiket, így kénytelenek albérlet után nézni. Valamint a főiskolások, akik sokkal jobban kedvelik az albérleteket, mert nem olyan kötött, mint egy kollégiumi szoba - vázolta a Géniusz 99 Kft. üzletvezetője, Oláh Miklós.

Bár többszörös a kereslet idén az albérletek iránt, az árak nem változtak. Jelenleg 25 ezer forinttól 70 ezer forintos bérletárig kínálják azokat. Ehhez jön még a rezsi költség, amely télen akár 30 ezer forint is lehet. A közvetítők szerint azonban a szigetelt, új nyílászárós távfűtéses lakások rezsije már nem több mint az egyedi fűtésűé.

Címkék: albérlet, pörög, ingatlan, kaposvár, gazdaság