A Kometa 99 Zrt. szerdán megtartott közgyűlésén a cég tulajdonosai megerősítették pozíciójukban a három stratégiai területért felelős igazgatót: Dr. Prohászka Balázs gazdasági igazgatót, Hollósy Tibor beszerzési igazgatót, és Radó Gábor kereskedelmi igazgatót.

A vállalat komoly növekedést tervez elérni már rövidtávon is, ami egybe esik a tulajdonosok elvárásával. A növekedés egyik fő területe a cég számára az export tevékenység erősítése, kiemelt fókusszal a nagy hozzáadott értékű húskészítményekre. Az elmúlt időszakban az export készítményértékesítés már jelentős sikereket tud felmutatni: míg 2011-ben a teljes készítményértékesítés 5 %-a került a külföldi polcokra, mára ez már közel 20 %-ot tesz ki.

A vállalat hamarosan megkapja az oroszországi forgalmazási engedélyét és már előrehaladott tárgyalásokat is folytat az orosz piac több, meghatározó szereplőjével. Az olaszországi piacon történő készítményértékesítés pedig már 2,5-szerese az elmúlt évnek, ami a tavalyi évi háromszoros növekedés folytatását jelenti. Ebben az országban is cél az üzleti potenciálok még további kihasználása.

Címkék: hús, feldolgozó, kométa, 2013, gazdaság, kaposvár