2013-ban az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében országosan több mint 660 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg több mint 87 milliárd forintnyi európai uniós forrásból az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. A Dél-dunántúli régióban 2013 év végéig összesen 21,4 milliárd forint megítélt forrást használ fel a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt., ebből mintegy 98 kilométernyi út felújítása valósul meg.

A 6616 jelű Kaposfő–Lábod összekötőút 15,22 kilométeres szakaszának felújítása során a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező elvégezte az útburkolat és a padka felújítását, a pályaszerkezet részbeni cseréjét, a padka újraépítését, a buszmegállóhelyek rekonstrukcióját, valamint a vízelvezető rendszer és a mellékúton található egyik híd felújítását is. Az érintett szakaszon az árokba benőtt bozót és cserje kiirtása, a sérült, erősen kopott, nehezen látható jelzőtáblák cseréje is a projekt részét képezték.

A beruházás az Európai Unió és a Magyar Állam mintegy 2,073 milliárd forintos támogatásából valósulhatott meg az Új Széchenyi Terv Dél-dunántúli Operatív Programja keretében.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a régióban betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. számításai szerint közvetlenül közel 5000 fő életében hoz az elkészült beruházás érzékelhető, pozitív változást.

Címkék: és, járda, út, 2013, felújítás, kaposvár, gazdaság