balatonlelle


A siofokinapilap.hu cikke szerint, sokan érkeznek a városba előrefoglalt szálláshely nélkül, és komoly gondot jelet az elhelyezésük, mivel a két hete tartó kánikulában minden kereskedelmi és magánszálláshely elkelt. Augusztus 20-ig már csak hétköznapokra és vasárnap éjszakára lehet szállást találni. Legkelendőbbek az ifjúsági és olcsó magánszálláshelyek, amelyek árai 4-6 ezer forint/fő/éjszaka körül alakulnak, de megfelelő kereslet mutatkozott a város négycsillagos kereskedelmi szálláshelyi iránt is.

Az elmúlt években sok szállásadó már a tóhoz vezető utakon megpróbált vendéget fogni, az idén azonban a nyaralók keresik a házakat - számol be róla a Napi Gazdaság. A lap által megkérdezett szobakiadók szerint az északi és a déli parton augusztus 20-ig nagyon nehéz lesz vízhez közeli házat találni, sőt a tótól távolabb lévő apartmanok és villák jelentős része is foglalt marad.

Ebben a jó időn kívül nagy szerepe van annak is, hogy a magyar pénztárcákhoz szabottak az árak. A naponta és személyenként 2500-3500 forint között kínált szállások - még a kevésbé színvonalasak is - szinte azonnal elkelnek.

Címkék: fullon, van, balaton, 2013, gazdaság