Az Infocentrum Bt. TÁMOP-2.1.3.A-12/1-2012-0495 számon sikerrel pályázott az Európai Unió által biztosított képzési támogatásra. Cégünk elsődlegesen szoftverfejlesztéssel, infokommunikációs alkalmazások gyártásával, telepítésével, karbantartásával és tanácsadással foglalkozik.

A képzések irányát tekintve cégünk két képzés lebonyolítására pályázott: Kommunikáció és angol nyelvi képzés. A képzések kiválasztása illeszkedik cégünk profiljához, a kommunikációs képzés célja az ügyfélforgalomban tapasztalható kommunikációs nehézségek leküzdése, az angol nyelvi képzés pedig a szoftverfejlesztésben általánosan használt angol nyelv ismeretének elmélyítése.

A képzés fontos részét képezte az ügyfelekkel való közvetlen kapcsolattartás elemzése, illetve az egyes különleges helyzetek kezelése, így például az elégedetlen vevő panaszának kezelése, megoldása, a váratlan kifogások kezelése, de ugyancsak a képzés részét képezte a termékkínálás, értékesítés illetve az értékesítés volumenének kommunikációval történő lehetséges növelése. A képzés során munkavállalóink az oktató vezetésével szimulált gyakorlati helyzetekben tudták az átadott ismeretek készségszinten elsajátítani, illetve begyakorolni.

A projekt másik fele angol nyelvi képzés keretében zajlott. Az angol nyelv általános ismerete megkönnyíti a határon átnyúló üzleti kapcsolatok elmélyítését, illetve lehetővé teszi a nemzetközi együttműködéssel zajló projektekben való hatékony részvételt. Cégünk életében az angol nyelv ismerete kiemelt helyiértékkel bír, mivel a szoftverfejlesztés és szoftverüzemeltetés elsődleges nyelve az angol. Fontos szempont továbbá, hogy az informatikai szaksajtó elsődlegesen angol nyelven elérhető, melynek ismerete és az abból elérhető új szakmai ismeretek nagyban megkönnyíti számunkra a várható újdonságok megismerését illetve azok alkalmazását. Az angol nyelvi képzés az Infocentrum Bt. munkatársainak meglévő nyelvi ismereteinek felfrissítését, rendszerezését, illetve a hiányzó ismeretek megszerzését, bővítését eredményezte.

Címkék: terv, széchenyi, új, 2013, gazdaság, kaposvár