A Pécsi utca – Nádasdi utca – Nap utca – Hold utca - Csillag utca - Hajnal utca – Móricz Zs. utca által határolt területen belül a program során 32 önkormányzati bérlakást újítanak fel. Megújulnak a közterek és játszóudvar is épül, valamint egy szolgáltató és közösségi ház, amely nemcsak a Roma Nemzetiségi Önkormányzat új székhelye lesz, de számos programot is itt tartanak majd. Többek között a 0-4 éves korú gyermekek részére korai fejlesztési és szocializációs készségfejlesztő klubot, egyéni felzárkóztató tanulás-segítő és szabadidős programokat a 10-16 éves korosztály számára és és lesznek környezetrendezési akciók, közösségfejlesztő és egészség-megőrző programok.

- A kora ősszel induló munkákban számítunk a helyiekre. Arra kértem a roma önkormányzat vezetőit, hogy mérjék fel, az érintett területen élők közül hányan vállalnának munkát. Őket segédmunkásként foglalkoztatja majd a kivitelező, így segély helyett munkabért kapnak - mondta hétfőn, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Kaposvár polgármestere. Szita Károly hozzátette: a 685 millió forintos összköltségvetésű programból 100 milliót Kaposvár városa biztosít.

– A városnak ezen a részén a legmagasabb a munkanélküliek aránya. Sok emberrel beszéltem, akik nagyon várják ezt a lehetőséget. Szívesen dolgoznának az új programban és a képzéseknek is örülnek– mondta Boti Tiborné, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Kaposvár Megyei Jogú Város a DDOP-4.1.1/C-09-2f-2012-0002 NOSTRU - Szociális városrehabilitáció Kaposváron - című projektjének keretében, európai uniós támogatással valósítja meg a fejlesztéseket.

Címkék: nostru, épít, felújít, kaposvár, roma, gazdaság