Mint arról korábban mi is beszámoltunk: 2013. július 1-től újabb szolgáltatásokr is kiterjesztették a 10 %-os mértékű rezsicsökkentést. Így a villamosenergián, a földgázon és a távhődíjon kívül kevesebbet kell fizetnie a víz- és csatorna, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás, a kéményseprés, a szennyvízszippantás igénybevételéért, valamint a PB gázért.

Ha a szemétszállítási díjat nem a lakóknak számlázzák ki, úgy a lakóközösség abban az esetben tudja a rezsicsökkentést érvényesíttetni, ha a közös képviselő írásban tájékoztatja a közszolgáltatót a lakók társasházon belüli megoszlásáról. A szolgáltató pedig a következő hónapban már a csökkentett rezsit tartalmazó számlát küldi.

A törvény szerint: a csökkenés mértékét a kiállított számlán, vagy annak kiküldésével egyidejűleg rendelkezésre bocsátott egyéb dokumentumban egyértelműen, jól láthatóan, színes mezőben kiemelve fel kell tüntetniük a szolgáltatóknak.

Amennyiben valami mégsem stimmelne, a fogyasztónak először a szolgáltatót kell megkeresnie panaszával. Ha pedig nem sikerül velük dülőre jutni, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség is eljárhat az ügyben.

Címkék: kevesebb, fogyaszt, gazdaság, július, csökkentés, rezsi