Ki ne szeretné vállalkozását nagyobb hatékonysággal működtetni, pénzügyi támogatással speciális szakmai tanácsadást igénybe venni vagy új piacok felé nyitni?

Most ezen fejlesztések elindításához is forrásokat kínál a Vállalati Tanácsadás Program. A programot az OTP Bank Nyrt., az OTP Hungaro-Projekt Kft., az MVA, a KISOSZ és a helyi vállalkozásfejlesztési alapítványok alkotta Konzorcium koordinálja. A program részleteiről az OTP Bank igazgatóját, Szabó Zsoltot kérdeztük.

Miben rejlik a Vállalati Tanácsadás Program erőssége?

A Vállalati Tanácsadás Program keretében lehívható pályázati forrás segítségével most a tanácsadói költségek 50%-ára fedezetet nyújtó, akár 8 millió forint maximális összegű, vissza nem térítendő támogatást is igényelhetnek a vállalkozások.

Milyen szakterületeken tudnak a vállalkozások támogatott tanácsadást igénybe venni?

A vállalkozások vállalati stratégia; szervezetfejlesztés; online megjelenés és e-kereskedelem; technológia és termékfejlesztés; marketing; közbeszerzés; pénzügy, adó, számvitel; horizontális célok; munkaügy és munkabiztonság; ügyvitel és adminisztráció; jog; valamint szakfordítás területeken vehetnek igénybe tanácsadást.

Miként lehet pályázni a támogatásra?

A pályázás gyors és egyszerű, webes felületén lehet regisztrálni. A pályázatokat postai és elektronikus úton is be lehet adni. A támogatás csak akkreditált tanácsadók közreműködésével vehető igénybe, melyek listája ezen a honlapon elérhető.

Hol lehet a pályázattal kapcsolatos bővebb felvilágosítást vagy segítséget kérni?

A program honlapja mellett az OTP Bank kijelölt bankfiókjaiban, a kijelölt telefonszámon (06 1 298 4417), illetve az említett Konzorcium tagjainak tanácsadói pontjain kaphatnak részletes tájékoztatást a vállalkozások. A tanácsadói pontok listája szintén elérhető a program honlapján.

Címkék: vállalat, tanácsadás, otp, támogatás, pénz, gazdaság